در این مقاله، نگاهی دقیقتر به برخی واکنشهای شیمیایی واکنشهای اسید باز، کاهش اکسیداسیون و تشکیل کمپلکس میاندازیم که با استفاده از آزمایشهای ساده و ایمن با چای قابل بررسی هستند.
چای ماسالا فله ای یک نوشیدنی با طراوت است و همچنین می تواند به دانش آموزان کمک کند تا در مورد واکنش های شیمیایی مهم یاد بگیرند، همانطور که این آزمایش های ساده با دمنوش ها نشان می دهد.
چایها، از جمله چای سیاه، گیاهی و میوهای، نوشیدنیهای محبوبی هستند و در طیف گستردهای از انواع، با تنوع چشمگیر رنگهایی که پس از دم کردن، مطابقت دارند، عرضه میشوند. همانطور که بسیاری از مردم متوجه شده اند، افزودن مواد به چای می تواند رنگ آن را تغییر دهد و تغییر رنگ می تواند نشان دهنده یک تغییر شیمیایی باشد.
در این مقاله، نگاهی دقیقتر به برخی واکنشهای شیمیایی واکنشهای اسید-باز، کاهش/اکسیداسیون و تشکیل کمپلکس میاندازیم که با استفاده از آزمایشهای ساده و ایمن با چای قابل بررسی هستند.
چای چیست؟
چای به روش دم کرده تهیه می شود: یک روش فیزیکی استخراج که در آن ترکیبات شیمیایی مانند روغن ها و ترکیبات آلی فرار در مایع دم کرده حل می شوند.
در مورد چای کیسه ای، ماده گیاهی تشکیل دهنده مواد برای تزریق نمی تواند از کیسه عبور کند، اما ذرات و ترکیبات کوچکتر که باعث رنگ و طعم می شوند می توانند این کار را انجام دهند. بنابراین، چای کیسه ای به عنوان یک غشای تا حدی نفوذپذیر عمل می کند.
به طور سنتی، اصطلاح چای به محصولی اطلاق میشود که از برداشت برگهایی از گیاه چای (Camellia sinensis) ساخته میشود که سپس بیشتر پردازش میشود.
این محصول در حال حاضر اغلب به عنوان “چای سیاه” شناخته می شود، زیرا ظاهر آن قبل از تزریق است. (این متفاوت از چایی است که بدون شیر سرو می شود، که گاهی اوقات به طور گیج کننده ای به آن چای سیاه نیز می گویند.)
با این حال، امروزه بسیاری از مواد گیاهی مختلف به عنوان چای به بازار عرضه می شوند، بنابراین در این مقاله از اصطلاح “چای” استفاده می کنیم تا همه را شامل شود. این محصولات، و اصطلاح “چای سیاه” به طور خاص به چای سنتی اشاره دارد.