زیره (Cuminum cyminum L.) گیاهی یکساله است که نه تنها یکی از محبوب ترین گونه های بذری است، بلکه یکی از قدیمی ترین و کشت شده ترین فرآورده های طبیعی معطر و علفی با خواص دارویی، غذایی و دارویی متعدد است.
به طور گسترده ای در صنایع نوشیدنی، غذا، مشروب، دارو، عطر و لوازم بهداشتی استفاده می شود. هدف از این کار ارائه یک بررسی دقیق و بهروز از قومفارماکولوژی، فیتوشیمی و فعالیتهای بیولوژیکی زیره بود.
استفاده از محصولات گیاهی و سایر محصولات طبیعی برای مدیریت بیماری، چه برای پیشگیری و چه برای درمان، در سنین 1، 2، 3، 4، 5 شناخته شده است.
برخی از گونه های گیاهی گیاهی خوراکی مانند پودر زیره سبز (Cuminum cyminum L.) نیز هستند. به دلیل دسترسی، ایمنی و مفید بودن، معمولاً به عنوان افزودنی های غذایی استفاده می شود.
زیره از خانواده Apiaceae، قبیله Ammineae و زیر قبیله Carinae است و دارای 2n = 14 کروموزوم 7، 1، 6 است.
زیره بعد از فلفل سیاه دومین گونه بذر محبوب است. گیاهی یک ساله و همچنین یکی از قدیمی ترین و پرکشت ترین فرآورده های طبیعی معطر و علفی با خواص دارویی، غذایی و دارویی متعدد است.
زیره همچنین در صنایع نوشیدنی، غذا، مشروبات الکلی، دارو، عطر و لوازم آرایشی استفاده می شود. بومی است و در چندین مکان عمدتاً در آب و هوای خشک و نیمه خشک مانند چین، مصر، عربستان سعودی و مدیترانه و همچنین هند و ایران کشت می شود.
با این حال، بزرگترین مصرف کننده زیره و پودینگ در جهان هند و چین بزرگترین صادر کننده و تولید کننده است.
زیره دارای خواص آنتی اکسیدانی قابل توجهی است و به طور سنتی به عنوان قابض، نفخ، انعقاد و محرک و تابلو نقاشی همچنین برای درمان اسهال، سوء هاضمه، صرع، دندان درد، سیاه سرفه، نفخ، سوء هاضمه و یرقان استفاده می شود.
دانه های زیره دارای خواص سقط جنین، ضد اسپاسم، ادرارآور، دفع کننده، بادشکن و معده هستند. اولئورزین از دانه ها معمولا در کراکر، سس، گوشت و سوسیس استفاده می شود.
عطر متمایز و قوی دانه ها عامل استفاده از آن به عنوان ادویه و تخت کودک همچنین سایر مصارف دارویی است. عطر عمدتاً به دلیل کومینول است که 2.5 تا 4.0 درصد دانه را تشکیل می دهد. اسانسهای زیره عمدتاً حاوی هیدروکربنها و آلدئیدها هستند.
- منابع:
- تبلیغات: